7 dagen zonder

maart 1, 2012 § 4 reacties

Het is vandaag een week geleden dat ik gestart ben met het suikervrije dieet. Ik dacht eigenlijk dat het niet zou lukken, maar ondertussen ben ik  al 7 dagen verder. Dat wil zeggen geen koekjes, geen frisdranken, geen chocolade, geen alcohol (want daar zit ook suiker in natuurlijk), geen producten met toegevoegde suiker (zoals cornflakes), en ook geen andere zoetstoffen zoals honing. Wat ik wel eet (en meer dan anders) is natuurlijk fruit, maar ook wel regelmatig een handje rozijnen. Of ik de hele tijd brood zonder suiker heb gegeten weet ik niet zeker, ik denk dat er in biobrood geen suiker zit, maar in veel andere broodsoorten wel. Dus als ik onderweg eens een broodje koop zou dit wel een ‘zonde’ kunnen zijn.

Het is er mij niet om te doen de smaak ‘zoet’ helemaal te vermijden, maar vooral om af te geraken van de geraffineerde suikers die we als westerse mensen ten overvloede binnen krijgen. De eerste dagen was het wel lastig, met zelfs een paar dagen vermoeidheid en lichte hoofdpijn. Maar vanaf dag vier verdwenen die symptomen en voel ik me energiek en fit. Zeggen dat ik een ongeziene energieboost heb gekregen is wat overdreven, maar ik merk toch dat mijn lichaam  beter af is zonder al die kunstmatige zoetstoffen.

Het is net als bij andere gedragsveranderingen een kwestie van bewustzijn. Op het moment van de verleiding even nadenken over wat je wil, beseffen dat je je eigenlijk beter voelt zonder de suiker en dan wordt het veel makkelijker. In plaats van ‘afzien’ over wat je mist komt er iets als ‘trots’ over wat je kan laten.

Het is me wel opgevallen hoe vaak je suiker krijgt aangeboden. Koffiekoeken bij het planten van bomen of bij de lezing bij het ACW, overal koekjes en suiker bij de koffie en thee, en gisterenavond nog een uitgebreid dessertbuffet na de show bij Boss paints. Chocomousse, ijsjes, allerhande lekkere taarten. Ik heb het even bekeken en dan zonder probleem geweigerd.

Bijkomend voordeel;  ik ben al een kilo afgevallen en ik raak altijd maar beter getraind in het afkicken van dingen die we niet echt nodig hebben.  De vasten is nog lang, maar ik ga vol goede moed de tweede week in.

Steven

Advertenties

§ 4 Reacties op 7 dagen zonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu 7 dagen zonder voor Suikerloos.

Meta

%d bloggers liken dit: