En heeft al dat vasten nu wat opgeleverd?

april 22, 2012 § 3 reacties

Gisteren gingen we met 3 ex-suikerloze vriendinnen ontbijten bij Julie’s house. Ik trakteerde, want ik had nog een cadeaubon liggen voor healthy breakfasts. Dus stonden er geen croissants en koffiekoeken op het menu. Bij elke koffie die we bestelden, kregen we wel een klein stukje van een van de overheerlijke taarten van Julie.

Het was voor ons meteen ook het moment om eens bij te praten over hoe het nu voelt, zo een paar weken na het einde van onze 47-daagse suikerloze vasten.

Toen we een paar weken geleden samen onze vasten braken met een frambozenbavarois, smaakte die ons minder dan we hadden verwacht. We vonden hem te zoet en lieten de gastvrouw achter met flink wat bavarois.

Ook een paar weken later blijft dat gevoel van ‘te zoet’.

We grijpen allemaal minder naar zoetigheden, stellen we vast. Gebak eten we nog, maar vooral omdat het bij een sociaal leven hoort. De zin om nog een extra stuk te nemen, is er niet meer.

Dat vinden we op zich wel een leuk gevolg van onze vasten.

Of we onze vasten volgend jaar nog herhalen en of we onze pijlen weer zullen richten op suiker of op iets anders, zullen we nog bekijken. We vinden dat we voldoende afgekickt zijn van suiker en als dat volgend jaar nog zo is als de vasten er weer aankomt, lijkt het ons niet nodig opnieuw voor ‘zero sugar’ te gaan. ‘Zero sugar’ is het trouwens nooit helemaal geweest. We zullen allemaal wel ongemerkt wat verborgen suikers binnengekregen hebben en bijna iedereen heeft wel eens gezondigd op een zwak moment. Maar die zonden hebben we mooi aan elkaar opgebiecht, er de zondares in kwestie eens goed mee geplaagd en elkaar vervolgens groothartig vergeven.

Lies

Advertenties

§ 3 Reacties op En heeft al dat vasten nu wat opgeleverd?

 • Ik ben nu ook veel gevoeliger aan suiker. Zelfs mijn favoriete chocomelk (van alpro soya) vind ik nu niet meer zo lekker wegens te zoet/plakkerig…

 • esmeraldaborgo schreef:

  We vonden het ook helemaal niet erg dat er geen croissants waren bij het healthy breakfast van Julie, en bij de laatste koffies lieten we zelfs dat kleine stukje van die overheerlijke taartjes liggen. (Maar dat kan ook aan het aantal koffies gelegen hebben… ik ben bijna overtuigd: volgend jaar zal ik echt moeten koffievasten 😉 )

 • gewoonvolhouden schreef:

  Gossie mijne, wat een flauwe kul. Je moet gewoon die slechte gewoonte afleren (suiker is eigenlijk een vergif) en je heb echt geen afkik verschijnselen ervan. Ik doe het nu 5 jaar en ik mis niets. Ik eet nooit meer van die lekkere taartjes en ik mis ze niet eens.
  En zonder taartjes of andere lekkere dingen vergaat de wereld niet. Je leert ook eens néé zeggen tegen jezelf. Goed voor je zelfbeheersing.
  Er zijn bovendien zoveel andere dingen die gezonder zijn
  dan zoetigheid.

  Geen jam meer, maar er is een italiaanse soort jam, zonder suiker bereidt en die is veel lekkerder dan wat dan ook.
  Voor op het brood kun je een reep chocolade nemen met een laag suiker gehalte, een hoog cacao gehalte, raspen en je hebt een iets verrukkelijks op je boterham om te eten.
  En wat dacht je van komkommerschijfjes op het brood? Verzin maar wat.

  En let op snelle koolhydraten, dat zijn ook suikers.
  Je kunt veel beter bruinbrood eten, is nog lekkerder dan ander brood.
  Bak eens vokoren pannenkoeken, een traktatie.

  En begin nooit aan die valse nepsuikers. Die smaken zo leeg, echt niet lekker. Het leven is zonder suiker een feest, maar je moet wel een beetje moeite doen en goed blijven opletten.

  Tot slot: het scheelt kilo’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu En heeft al dat vasten nu wat opgeleverd? voor Suikerloos.

Meta

%d bloggers liken dit: