Suikerloze wortelcake

maart 24, 2013 § Een reactie plaatsen


Tijd voor een receptje. Vandaag uitgeprobeerd, en vervolgens geproefd en goedgekeurd door één van mijn (niet suikerloze) buurvrouwen:

Carrot cake

Ingrediënten:

  • 50 gram appel- en of perenstroop (zonder suiker)
  • sap en zeste van één biologische sinaasappel
  • 175 ml ongezoet, biologisch appelsap (dus niet van die geklaarde troep uit de supermarkt)
  • 110 ml water
  • 125 gram wortel, geraspt
  • 100 gram boter
  • 100 gram gehakte gedroogde vijgen
  • 90 gram gehakte gedroogde abrikozen
  • 40 gram santen
  • flink beetje kaneel
  • beetje versgeraspte nootmuskaat
  • 225 gram volkoren bloem
  • beetje zout
  • 2 afgestreken theelepels soda
  • 120 gram gehakte noten (walnoten, pecannoten, amandelnoten, of een mengsel van noten, wat je maar in huis hebt)

Doe appelstroop, sinaasappelsap en -zeste, appelsap, water, wortel, boter, vijgen, abrikozen, santen, kaneel en nootmuskaat in een pan. Vijf minuten zachtjes laten koken en nadien een beetje laten afkoelen.

De oven voorverwarmen op 180 °C.

Doe bloem, zout en soda in een kom en meng dit goed. Voeg de noten toe, en vervolgens het wortelmengsel. Goed mengen.

Leg wat bakpapier in een bakvorm en giet het mengsel er in. De oven in voor ongeveer 50 minuten (breinaald gebruiken om te controleren!). Laat de wortelcake afkoelen op een rooster.

(Je kan er nog één of andere crème op doen, dat heb ik nu niet gedaan: zonder is hij evengoed lekker)

(Foto: Heatherheatherheather)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Suikerloze wortelcake voor Suikerloos.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: