Boekentip: goed zoet

december 19, 2014 § 1 reactie

Ik kocht het boek Goed zoet!. Da’s een boek dat je leert te bakken zonder suiker.

Het bestaat uit meer dan alleen maar recepten. Je krijgt ook een pak interessante achtergronduitleg mee over wat er gebeurt in je lijf als je suiker eet, over de verschillende suikervervangers, enz.
Bovendien is Goed zoet een lust voor het oog. Bravo voor grafisch vormgeefster Julie Tavernier!

Ik maakte al de abrikozensnoepjes uit het boek en die vielen erg in de smaak. Hierbij het recept voor ongeveer 12 snoepjes.

– 200 gram ongezwavelde abrikozen
– 100 gram dadels (zonder pit)
– 200 gram walnoten
– 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon met baksoda en heet water (ik koop gewoon een biocitroen die ik eventjes onder de kraan afspoel). Droog de citroen af en rasp de schil.

Hak de abrikozen samen met de dadels, walnoten en citroenrasp tot ze heel klein zijn. Dit gaat het makkelijkste in de keukenmachine, maar met een scherp koksmes lukt het ook.

Draai kleine balletjes (ongeveer zo groot als een cherrytomaatje) van het plakkerige mengsel. Dip je vingers tussendoor in wat water als het mengsel teveel aan je handen plakt.

Leg de balletjes op een mooi schaaltje en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Lies

Getagd: , , ,

§ Een Reactie op Boekentip: goed zoet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Boekentip: goed zoet voor Suikerloos.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: