Waar gaat het over?

Drie vriendinnen besloten om in de vastenperiode van 2012 geen suiker meer te eten.

We vertelden het aan iedereen die het horen wou, en intussen zijn we met een tiental mensen die suiker achterwege zullen laten in de periode tussen 22 februari en 8 april. Veertig dagen dachten we, totdat we ontdekten dat de vastenperiode dit jaar blijkbaar 47 dagen duurt.

47 dagen zonder suiker dus.

Op deze blog delen we onze ervaringen, tips en ideeën.

Wil je meedoen aan dit project? Reageer gerust op de stukjes op deze blog. Of stuur een bericht naar suikervasten@gmail.com.

We zijn heel erg benieuwd naar jouw ervaringen!

Advertenties

§ 11 Reacties op Waar gaat het over?

 • vlinderke schreef:

  allez, mensen! veel succes! Enne… hoe verlopen de voorbereidingen? Zijn de bakkers nog veilig voor jullie? 😉

  • esmeraldaborgo schreef:

   Gisteren nog een zééér lekkere taart gegeten!
   En vanmorgen de laatste zondag met krant en koffiekoeken! Maar we zijn stilaan klaar voor de suikerstrijd.

 • Lies schreef:

  Ik heb dit weekend nog massa’s suiker gegeten, want ik was elke dag ergens uitgenodigd:
  – vrijdag: pizza en daarna pralines à volonté
  – zaterdag: een heerlijke taart als dessert (dezelfde als die van Esmeralda want we waren uitgenodigd bij iemand die we leerden kennen op onze blog-fietstocht)
  – zondag: pannenkoeken, fricandon met kriekjes en daarna 2 verschillende taarten.

  Ik was eerlijk gezegd blij dat deze uitnodigingen nog voor de vasten vielen. Suikerloos leven op een gewone werkdag gaat niet zo moeilijk zijn voor mij, maar van de taart blijven als je ergens uitgenodigd bent, dat wordt de echte uitdaging. Ik ga zoveel mogelijk vooraf verwittigen zodat men mij niet in verleiding brengt.

 • Ook ik ben me mentaal aan het voorbereiden op een leven zonder suiker,……thee ben ik al met 1 zoetje aan het drinken om het vanaf woensdag te laten,……..maar ik ga wel proberen koeken te bakken met stevia,……en ook dat stilaan te verminderen,……….ik vrees dat ik anders echt afkickverschijnselen ga vertonen,……..het wordt moeilijk, niet meer het koekje bij de koffie,…….geen paschka meer op de toast,…….en zo is de lijst eindeloos,………..ik stuur mijn ervaringen door,……..weet niet of het altijd zo’n vrolijke berichten zullen zijn, maar afschrijven helpt altijd!!!

 • lie schreef:

  Yes!? Woensdag is het zover. Ben zo enorm benieuwd..

 • Yasmina schreef:

  Hi Ladies en/of Heren, ook ik begin in een suikerloze mindset te komen intussen. De koekjes, chocolade, etc lijken me een kwestie van karakter maar de verborgen suikers – dat zijn mijn persoonlijke vijanden! Wetende ook dat ik diabetespatiënt ben, oh ironie.

  Ik geloof dat elk van ons wel weet wat hij/zij al dan niet mag/kan eten maar het eigenlijke uitvoeren en toepassen, dat is een andere zaak toch?

  No worries, nothing we can’t handle! Ik duik vanavond in bed met Sonja’s boek – vandaag aangekomen dus nog heel wat lectuur te verwerken. Positieve noot hier: dat lezen in bed zal me er al van weerhouden om te knabbelen voor TV! 🙂

  Hartelijke groeten & succes aan alle starters overmorgen!
  -Y

 • Tom schreef:

  Nu jullie toch bezig zijn moet je eens het lchf dieet checken, Houdt vooral in een laag koolhydratengehalte binnen te krijgen (waaronder suikers)

  http://www.dietdoctor.com/lchf

  Ik ben er zelf nu al een anderhalve maand mee bezig, ondertussen een spectaculaire 13kg kwijt.

 • Peter schreef:

  Ook hier stijgt de spanning…geen suiler, tja, frisdrank drink ik nooit, fruitsap zelden, maar ’t zit hem in de hapjes en bereide dinges…ben echt beniuwd, maar blij met jullie als lotgenoten. Ideale motivator voor mij 😉

 • Bert AKA suikerjunk schreef:

  Ik ben 1 week suikervrij … na een paar dagen afkicken -als kind met griep geleden dat ik zo ziek ben geweest, ik ken(de) dan ook geen grotere suikerjunk dan mezelf – nu op de goede weg. Niet super maniakaal; ik eet brood (net gelezen : 4 sneden brood per dag is 1.2kg suiker per jaar.. tja 1.2kg.. dat at ik voor kort op 2 weken..) ik mijd alle zoetigheden,drink alleen water (vooral omdat er iets mis is met mijn smaakvermogen: ik lust enkel zoet en zuur. niets ‘bitter’ dus voor mij geen bier of andere alcohol, maar ook geen koffie of thee) . en ik eet niets dat niet hier in huis is klaargemaakt. En dit was voor mij de verrassing: het goed me geweldig goed af. Op naar week 2

 • Nachtbraker schreef:

  Ik las net een heel interessant artikel in The Guardian: http://www.guardian.co.uk/business/2012/jun/11/why-our-food-is-making-us-fat. Ik moest aan jullie denken toen ik het las 🙂

 • Chrisje schreef:

  Ik wil even laten weten dat bij de vasten, zondag nooit meetelt. Op die dag mag je wel ‘zondigen’ (dus in jullie geval mogen jullie dan wel suiker eten 🙂 leuk initiatief! Ik ga het ook proberen maar dan buiten de vastenperiode

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: